Поділитися

 (Оповідання Стівена Кінґа про машину-вбивцю екранізують)

Стівен Кінґ є одним з найбільш «екранізованих» авторів, його твори переносять на кіноекрани охоче й регулярно. Почасти це пов’язано з тим, що він продає права на свої історії за 1 долар, а здебільшого тому, що його книги дуже кінематографічні. Деякі твори, особливо найпопулярніші, екранізували вже по 2-3 рази, і цей процес триває.
Часто кіноадаптації не можуть похвалитися високими рейтингами, а то й зовсім провалюються в прокатах, але такі фільми як "Зелена миля", "Сяйво" чи "Втеча з Шовшенка" входять в золотий фонд кіномистецтва.

І ось – чергова екранізація. Цього разу – оповідання зі збірки "Ярмарок нічних кошмарів" під назвою "81 миля" (українською перекладено О.Красюком для "КСД").
В центрі сюжету – таємничий автомобіль, що одного чудового дня з нізвідки з’являється біля заправки. Люди, які мали необережність поцікавитися залишеною автівкою, пропадають навіки. Як завжди, в чисто кінґівському стилі, показана історія протистояння надприродного зла і бідових дітисьок, дорослі-бо надто дурні, щоб розгледіти й зрозуміти небезпеку, що чатує на них.

Зйомки фільму назначені на осінь цього року, в кріслі режисера - Алістер Леґранд, відомий роботами "Клінічний випадок" ("Clinical") і "Диявольський" ("The Diabolical").
За сценарій відповідає Люк Гарвіс, а продюсує Росс М. Дінерштайн, який вже має досвід роботи з творчістю Короля ("1922" на Netflix).

Щодо самого твору, можемо зазначити, що він один з найсильніших у доволі посередній збірці, проте про вторинність ідеї зазначить кожен кінґоман, адже роман "Майже як Б’юїк" має схожий сюжет, щоправда, містичний автомобіль перебуває в гаражі поліцейського відділку. Як бачимо, Стівен полюбляє історії про демонічні машини (і одна з них його ледь не уколошкала! Довгих днів, сею!).

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: