Поділитися

 (Новий роман Стівена Кінґа побачить світ вже цієї осені!)

Про це Король жахів повідомив на своєму офіційному сайті. Там само знаходимо анотацію:

"Посеред ночі до будинку, що стоїть на тихій вуличці на околиці Міннеаполісу, вриваються зловмисники. Вони беззвучно вбивають батьків Люка Елліса, а його закидають до чорного джипу. На цю операцію йде менш ніж дві хвилини. Люк прокидається в Інституті, у кімнаті, що виглядає копією його власної, за єдиним винятком – там немає вікна. За її дверима постають інші двері, за якими живуть інші діти із надзвичайними здібностями – телекінезом і телепатією, – що потрапили туди так само, як і Люк: Каліша, Нік, Джордж, Айріс та десятирічний Ейвері Діксон. Усі вони – у Передньому Боці*. Люк дізнається, що інших відправили до Заднього Боку, «як до пастки на тарганів**», каже Каліша. «Зайти можеш, а піти геть – ніяк».

У цьому найпохмурішому із закладів директорка, місіс Сіґзбі, та її підлеглі відчайдушно присвячують себе єдиній меті: витягнути з цих дітей силу їхніх паранормальних здібностей. Тут нема місця для вагань. Якщо рухаєшся далі, отримуєш жетони для торгових автоматів. Якщо ні – жорстоке покарання. Щойно нова жертва зникає у Задньому Боці, Люк все сильніше жадає видертися на волю й покликати на допомогу. Але ніхто ще не тікав з Інституту.

Настільки ж психологічно напружений, як «Та, що породжує вогонь», поєднаний з вражаючими силами дітей із «Воно», «Інститут» постає як захоплююче драматична історія протистояння добра і зла у світі, де добрі хлопці не завжди перемагають".

Новий роман Стівена Кінґа під назвою «Інститут», обсягом 576 сторінок, вийде 10 вересня 2019 року.

*Front Half i Back Half можна перекласти як Передня та Задня Половина/Частина/Бік.

**Гра слів: roach motel позначає і пастку для тарганів, і «клоповник» – мотель з кепськими умовами проживання.

Висловлюємо подяку науковій консультантці розвідки Наталії Байтеряковій.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: