Поділитися

 (Нова історія Відока: злочинця-детектива на службі в Наполеона)

Ежен Франсуа Відок - французький злодій, убивця, бабій, а також один з перших приватних детективів часів Наполеона і "батько" кримінального розшуку. Створив першу організацію по боротьбі зі злочинністю "Сюрте", на прикладі якої пізніше створювались Скотленд-Ярд та ФБР.

Vidocq.jpg

Пройдисвіт мав надзвичайно барвисте життя. Навіть Едгар Алан По часто згадував Відока у своїй творчості, Оноре де Бальзак та Гюго писали з нього своїх героїв. Зараз же французи люблять присвячувати йому фільми. У 2001 році світ побачив містичний детектив "Відок", де детектива-злочинця зіграв Жерар Депардьє. По сюжету головний герой - журналіст, розслідує вбивство самого Відока таємничим Алхіміком - чоловіком у дзеркальній масці, який викрадає душі. Похмурий, гротескний трилер зі специфічною зйомкою, який доволі далеко відступає від правил детективного жанру, а проте тримає в напрузі до самого кінця.

Зараз же французи вирішили зняти реалістичну історію Відока. Готується до прокату кіно, що покаже увесь життєвий шлях пана Ежена - від тюремних царських мурів, до військ муштрованих та правоохоронного ремесла. Відок буде ловити вбивць, злодіїв, гвалтівників та інших, подібних йому, бо тільки "злодій може спіймати злодія". Стрічка "Імператор Парижу", у головних ролях: Венсан Кассель і україночка Ольга Куриленко.


Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: