Кошмар?

Мені наснився... початок війни?.. Я пам’ятаю свою рішучість, але й страх, що наростав. Бачив на мапі, як швидко наступають росіяни. Оборону пробито вщент. До вечора цього ж дня вони вже оточили моє місто. Здається, я чув приміські бої.

Мені наснилося, що я на вулиці після опівночі. Повна темрява. У небі гул. Шахеди. Гіперзвукові ракети. Сюди летить?..

Мені наснилася окупація. Ізоляція. Інформаційний вакуум. Їх зверхність. Безнадія...

Мені наснилося, що я солдат в окопі. Кров холола в жилах, коли вража артилерія гупала поряд. Земля летіла навсебіч. Я закривав вуха, але звуки вибухів, дрижачи, проходили прямо через мої легені. Кожен снаряд може стати для мене останнім. Я хочу забутися, забутися, я читав усі молитви, які знав...

Мені наснилося, що я жінка на захопленій землі й окупанти відіграються на мені за те, скільки їхніх полягло. Ніхто не чув моїх криків. Ніхто не міг мені допомогти...

Кошмар... Це безкінечний кошмар.

Мені наснилося, що мій домашній улюбленець зник. Цілий день пошуків ні до чого не призвів. Сусід спитав мене, чи не моя то кішка лежить на дорозі.

Мені наснилося, як я проїзджаю на велосипеді сміттєзвалище, а за мною женеться ціла зграя бродячих собак. Одна з них майже дістала мою ногу.

Мені наснилося, що я йду вузькою вулицею пошарпаного, незнайомого району з кримінальною славою. За мною їхала якась чорна машина з тонованим склом. Вона не відставала і наче навмисне підштовхувала мене.

Господи, Господи, коли ж це все скінчиться?..

Мені наснилося, ніби банк заблокував мою картку через надмірну кількість невиплачених боргів. Це був останній банк, що міг погодити кредит. Я більше не куплю нової техніки чи одягу, доведеться відмовитись від цигарок. Боже, як я хочу їсти...

Мені наснилося, що в мене не було грошей, коли мамі стало погано і їй знадобилася термінова операція. Лікар сказав, що без неї вона вмре. Я пам’ятаю свої сором і відчай, пам’ятаю, як її розуміючі й печальні очі закрилися назавжди.

Мені наснилося, що вже стало марно мріяти і будувати далекоглядні плани. У мене ні колишньої краси, ні перспектив, і жодного об’єктивного досягнення за все життя. Мені хотілося вмерти, але я знав, що навіть у цьому не буде нічого достойного.

Мені наснилося, ніби я прокидаюся, а моя кохана - ні.

..ніби моє життя - це пекло...

Нарешті мені вдалося прокинутись. Але я не пам’ятаю, що було сном, а що було насправді...

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Чики Чикатила
Історія статусів

01/05/24 21:03: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/05/24 00:16: Грає в конкурсі • Перший етап
23/05/24 21:01: Вибув з конкурсу • Перший етап