Дякую за увагу, урок завершено

Вчителька огледіла клас. За партами чотирнадцять одинадцятикласників. Кожен займався своїми справами. Це ж урок Захисту Вітчизни... Та й справді, кому він узагалі потрібен? Але ці учні вже отримали своє за те, що не слухали її. Недарма ж вона шість років училась на хірурга й заочно закінчила психологічний факультет - донести, чи то пак утовкмачити знання в голови вона вміла, як і заохотити, а якщо потрібно, й покарати учня. От Іван із Василем, наприклад, учора провинилися ( вона вчора заміняла в них біологію ) і їм довелося нести сюди, на третій поверх металеву ванну. А най' би не зривали урок. Та зараз учні сидять тихо й спокійно - вони вже вивчили все, що їм потрібно й можуть відпочити, як і вчителька - Олена Вíкторівна ( насправді по паспорту вона була Єленою Віктóрівною, бо її батьки захоплювалися грецькою міфологією й історією, тому назвали її в честь дружини Агамемнона, Єлени Прекрасної, яку викрав Паріс, але всім вона представлялась Оленою ).

З учнями вона домовилась, що урок ЗВ буде раз на два тижні, але парою, щоби випускники хоч інколи мали в п'ятницю п'ять уроків. І сьогодні було їхнє останнє заняття. Олена Вікторівна планувала протримати дітей не більше, ніж пів години, та вони знову вчворили чергову "єресь" - підкинули їй у сумку жабу, поки вчителька виходила по журнал, аби поставити їм річні оцінки.

Що ж, за свою дурість вони покарані. Такого вони точно більше не вчинять.

А загалом... Цей одинадцятий "А" якийсь аж надто хуліганський... От 11-Б... Із них усій школі треба приклад брати. А тут... Постійно якісь витівки, якусь шкоду школі й учителям робили... Й не виженеш же їх - одинадцятий клас усе-таки... Але все ж їхні витівки скінчилися. Й саме завдяки сьогоднішньому уроку захисту Вітчизни.

От, наприклад, Іван Чугаївський, той, що за першою партою біля дверей сидить. Відмінник, а дівчатам постійно якусь свиню підкладав разом із Олегом, із яким сидить за партою, й Владом, що завжди за ними сідав. То рідке мило в сумку виллє, то реп'яхів у волосся ніби непомітно накидає... Раніше дуже часто за волосся смикав... От і досмикався. Одного разу зайшов у клас і сів за парту. Дивиться - перед ним дві одноклассниці сидять, схилившись над зошитом. Хлопець, недовго думаючи, смикнув їх двох за волосся. А однією з них виявилася Віра Миколаївна, їхній класний керівник. Шуму тоді було... А вона невисока й зі спини хлопець переплутав її з одноклассницею. Й таких витівок... Увесь їхній клас таким займався. Та повернімося до Івана. Постійно за косу тягав - от тепер на люстрі на Вікиній косі й висить. У цієї дівчини, його ж одноклассниці, було довге волосся, тому Олена сплела з нього косу, зав'язала її в петлю й повісила за допомогою неї Ваню на люстрі. Символічно, не знаходите?

А от і його сусід по парті Олег - йому пощастило трішки менше. Він лежить на парті, поклавши голову на складені руки, ніби спить. Хлопцю видалося трохи непросто - не щодня ж доводиться випити півтора літри миючого засобу майже залпом. Бо ж саме стільки він вилив Олені Вікторівні в сумку три тижні тому, перед контрольною. Роботу, звісно, ніхто не відмінив, а шкідник був щойно покараний.

За цими двома на столі лежав їхній друг Влад. У нього з лоба стирчала стріла, причому саме та, якою він три роки тому прострелив портфель Іванки, дівчини з теперішнього 11-В. Лук був у руках самого Влада - тоді ж стріляв він, а не хтось інший...

За третьою партою того ж ряду сиділи дві подруги, Юля й Ольга. Вони були невиправними пліткарками й постійно на уроках розмовляли. З часом учителі вже й ігнорували це, бо звикли. Та не Єлена. Тому ці дві "сороки" вмерли теж символічно - вдавилися власними язиками ( звісно, попередньо вчителька їх відрізала ). Померли вони швидко, але небезболісно.

За ними мав би сидіти Василь, але він сьогодні чомусь після четвертого уроку зник, а враховуючи, що був останній день навчального року, то він і не з'явиться. Та в журналі була записана його адреса, тому Олена Вікторівна не надто турбувалася з цього приводу.

На середньому ряду було шестеро людей. За першою партою сиділи дві подруги - Софія й Маша. На голову Марії був одягнений цупкий прозорий пакет, зв'язаний унизу мотузкою. Лице дівчини трохи віддавало синім відтінком. Її ж подруга сиділа, відкинувшись на спинку стільця, з розрізаним горлом. Ніж чомусь тримала Маша.

Нікіту, який сидів за ними, годі було впізнати - його голова була роздроблена цеглиною, яка лежала тут-таки, в нього на столі. Хлопець напівсидів-напівлежав на парті, ніби похнюпившись.

За Нікітою був ще один Іван - Гайструк. У нього з живота виглядав якийсь загострений металевий кілок. Олена просто посадила його на кіл, авжеж, перед цим газовим примусом добряче розігрівши метал, аби все було досить автентично.

На останній парті середнього ряду стояли три великі пакети з "Ашану" й лежав великий ніж. Такими зазвичай оббіловують худобу на бійні. В цих пакунках були Данило й Поліна. Вони вже два роки зустрічалися, тому вчителька вирішила зробити так, щоб вони зустріли смерть однаково - в пакетах, у розрізано-розібраному вигляді.

В останньому ряду було лише троє учнів. За останньою партою сидів Вадим. Учився він не надто добре й трохи любив випити. Тому хлопець був приємно здивований, коли знайшов під партою чиюсь фляжку з горілкою, якою відразу ж і скористався. Щоправда, напій виявився не фабричним - замість звичайного столового спирту там був метил, який минулого дня Єлена Вікторівна трішки розбавила з водою й налила в ту посудину. Та Вадим про це, звісно, не знав. Хлопець лише тихенько вигукнув: "А!..", коли напій обпік йому нутрощі. Звісно, він помер не відразу - через пів хвилини. Та він і не підозрював, що випив метил, зовсім невеликої кількості якого достатньо, щоби вбити людину.

За передостаньою партою сидів Володимир, трохи гладкий хлопець, який усіма силами намагався схуднути, але ніяк не зміг відмовитися від кексу з оксибутиратом натрію, який так полюбляють російські спецслужби, бо він не має запаху й смаку, й Віка, яка наразі тримала свою частково лису ( як ми пам'ятаємо, частина її волосся разом із люстрою стала шибеницею для Івана Чугаївського ) й зрізану голову в руках.

Парти, підлога й стіни були трохи забруднені кров'ю, як і плаття вчительки.

Саме таку картину побачила Єлена Вікторівна, огледівши кабінет. Вона взяла зі своєї сумки пляшку бордо, налила в бокал, який витягнула з учительського столу, й, не знімаючи плаття, занурилась у ванну. Темно-червона, аж брунатна рідина покрила майже все її тіло...

Ще лишалося двадцять хвилин до закінчення пари, як у двері неочікувано постукали. Єлена Вікторівна різко сіла у ванній, виринувши з забуття. В клас зайшов Василь. Він здивовано глянув на клас, у якому за партами сиділо й лежало тринадцять трупів, на люстрі на дівочій косі висів хлопець, а у ванній, наповненій кров'ю, очевидно, злитою з учнів, бо на мерцях було видно надрізи для цього, ніжилась учителька, попиваючи вино, й мовив:

- Добрий день. Я хотів би дізнатися, яка в мене оцінка за рік із ЗВ...

- А яку ти хочеш? - запитала вчителька, протягуючи йому пістолет, який вийняла з шухляди столу.

Хлопець підійшов, узяв зброю й приставив до скроні Єлени Вікторівни.

- Зрозуміло. Ну, одинадцять - то одинадцять, - вона взяла журнал, поставила йому там оцінку "11" й кинула його назад на стіл. Тоді знову лягла у ванну.

- Приєднаєшся? - запитала вчителька Василя.

Той мовчки теж заліз у ванну. Олена кивнула головою. Хлопець вистрілив у неї, поціливши в око. Тоді підставив пістолет до себе й продірявив собі голову. Вони вдвох осунулися в кров.

Після цього я вийшов із шафи в кутку кімнати, допив вино, що лишалося в пляшці, трішки підладнував пози дітей в вчительки так, як мені більше подобалося, взяв класний журнал і пішов у свій кабінет - о 16:00 була призначена нарада й мені, враховуючи, що я директор цієї школи, потрібно було приготувати промову, зокрема про успіхи наших одинадцятикласників. Тому я зробив собі чай і сів переглядати бухгалтерію школи...

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Клас фізики
Півфінал: Учительська
Історія статусів

12/09/20 01:58: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
16/10/20 21:22: Грає в конкурсі • Перший етап
20/11/20 11:26: Грає в конкурсі • Півфінал
10/12/20 01:30: Вибув з конкурсу • Півфінал