Поділитися

 (Унікальний експонат жахів виставлено на продаж)

Дмитро Бакаєв – одеський жахоман, ґік і журналіст. І сьогодні його серцю гірко та боляче, адже заради збору коштів для зйомок фільму довелося виставити на торги діамант колекції - хатину з культового горору «Зловісні мерці».

«Зловісних мерців» знають всі. В центрі сюжету – пекельна книга «Некрономікон», прочитавши котру можна викликати злих духів, які вселяються в живих, перетворюючи нещасних на чудовиськ. Головний герой – нетіпаха Еші Слеші, котрий мужньо змагається з нечистю, вправно орудуючи бензопилою, вмонтованою на місце втраченої руки.

УВАГА! Макет зроблений частково з уламків тієї самої хатини з двох перших частин фільму!

Їх не так просто дістати. Точніше, вже практично неможливо дістати.

Оригінальна версія «Зловісних мерців» 1981 року класика жахів режисера Сема Реймі, була знята в віддаленій хатині, розташованої в Моррістауні, штат Теннессі. Саме там, в каміні, спалювали «Некрономікон». Пізніше в хатину вдарила блискавка і від неї практично нічого не залишилося.

На місці хатини ще років шість тому стояла частина каміну, а також була дірка, вирита в землі, яка служила підвалом під час зйомок. Але це було важкодоступне місце, так як земля була приватною власністю, і можна було отримати заряд дробу в дупу. Однак фанати знаходили залишки хатини і несли з собою. За шість років, напевно, нічого не залишилося. Саме попіл і глина з каміну була куплена у фанатів, які цілеспрямовано ходили туди і продавали останки хатини, поки це було можливо.

Є сертифікат справжності, і фотографії, як добувають попіл і глину.

Хатина до другої частини фільму була побудована в Вейдсборо, Північна Кароліна. Вона була зруйнована зливою незадовго після зйомок.

У 2016 році було прийнято рішення вирубати ліс. Власники землі планували прибрати дерева і радикально змінити ландшафт, що призвело би до знищення останків декорацій. Фанату фільму Майку Паскуале, який керує сайтом Evil Dead Workshed, було дозволено вивезти останки хатини, тож він з товаришем провів два дні в лісі, маркуючи кожну дошку і рамку, розбираючи і завантажуючи все, що можна було врятувати, в 24-футову вантажівку. Пізніше він став продавати останки хатини. У нього купувалися кілька рейок і дощечок для побудови цього макета. Одна з трісок і зараз доступна. Ви можете її прилаштувати у вигляді декору. На неї теж є сертифікат справжності.

Сам макет будували цілих три роки. Він не зовсім відповідає кімнатам у фільмі, інакше вийшов би ДУЖЕ ВЕЛИКИМ.

Його геніальний проектувальник придумав так, що хатину з легкістю можна розкласти, а потім зібрати. Вона розкривається, як книжка-розкладачка. Піднімаються складені підлоги - і вуаля!

У складеному стані хатина має 67 см, а в розкладеному стані - 122 см.

У цій хатині сам дух «Зловісних мерців». Макет таких розмірів ніхто ніколи не робив. Він плоть від плоті фільму. У ньому те саме дерево, по якому ходили чудовиська, і в ньому попіл «Некрономікона».

Він дихає первісним злом і ніби кличе: будь з нами!

У хатині як куплені, так і відтворені предмети передають атмосферу моторошного будинку.

Всього предметів: 96

Локація 1 – КАМІН:

Сам камін, книга «Некрономікон» в каміні, в'язана серветка на каміні, вазочка з ручками, дзеркало, голова лося, стіл, шафка на стіні над столом, ваза з засохлими квітами, ампула з попелом-глиною із справжнього каміна, який був у фільмі. Всього 10 предметів.

Локація 2  - КУХНЯ:

Три кухонних столи. Стілець зі спинкою. Три пляшки. Всього 7 предметів

Локація 3 – ПІДВАЛ:

Тумба, патефон, стіл, канделябр, консерви, плакат фільму «У пагорбів є очі», тумба друга, кіноапарат, екран на стіні. Всього 9 предметів

Локація 4 – КІМНАТА:

Піаніно, стілець, крісло, фіранки, поличка для книг, навісна полиця для посуду, три летючих миші. Всього 9 предметів.

Локація 5 - КОРИДОР У ПІДВАЛІ:

Бочка, пляшка, гарбузики, поличка, обвуглений стовп де спалювали жертву, людський труп, закиданий ящиками і дошками, розбите вікно, розбита полиця, відро, корзина, розбита пляшка, п'ять щурів. Всього  16 предметів

Локація 6 – ВІТАЛЬНЯ:

Три фіранки, диван, вишита серветка на диван, стілець, бобінний магнітофон, тумбочка, вишита серветка на тумбочку, лампа настільна, годинники настінні, муляж риби на стіні, роги на стіні, крісло качалка, відрубана кисть руки, ланцюг із замком на підвальній кришці. Всього 16 предметів

Локація 7 – САРАЙ:

Лійка, сім банок з-під фарби, два мотка мотузки, ведмежий капкан, лопата совкова, лопата штикова, лопата маленька, вила, стамеска, коров'ячий череп, лещата, «голова Лінди». Всього - 19 предметів.

Локація 8 – ВЕРАНДА:

Гойдалка на веранді, два скелети, насаджені на палі, дівчина, оповита корінням дерев, череп, два горщика з квітами, бочка, листя. Всього 9 предметів.

Крім того, хатина населена різними персонажами з фільму.

Їх число - 13. Це фігурки, що зображують як головного героя Еша, так і демонів.

Виробництво кращих в світі фірм, які випускають іграшки - NECA і McFarlane, ціни на Ібей на них різняться від 25 до 150 доларів.

Даний макет справив фурор на виставці Fan Expo Odessa 2017, де був по суті цвяхом програми. Про нього легко прочитати, набравши в гуглі «Хатина зі «Зловісних мерців», Одеса».

Якщо ви саме отримали спадщину, виграли в лотерею, пограбували банкомат, продали нирку чи просто гарно заробляєте, і при цьому фанатієте від жахів і від «Зловісних мерців» зокрема – пишіть Дмитру Бакаєву в особисті повідомлення на Фейсбук.