Поділитися

 (Підбірка моторошних кліпів з нагоди Дня народження Бабая)

Oomph – Augen auf

Почнемо з кліпу німецького гурту Oomph. Дитяче свято, на якому милі дітки перетворюються у монстрів. Кліп починається з лічилочки. Безтурботність, присутня на початку, перетікає у містичні образи, коли в дітей змінюються обличчя. Темні очі, ніж в руці, гра в хованки, коли жінка переноситься в пусту кімнату – все це нагадує кадри з фільму жахів. Автори відео стверджують, що хотіли продемонструвати людські вади. Ідею направлено на критику сучасного суспільства та манеру перетворювати дітей на монстрів. 


Oomph – Labyrinth

Сюжет кліпу схожий на страшну інтерпретацію казки «Аліса в Дивокраї». Героїня кліпу губиться в лабіринті, а момент, коли дівчина на ліфті спускається вниз, нагадує сходження до пекла. Відео наповнене дивними персонажами: людиноподібний кролик, страшна Червона королева та інші монстри. Як вам сцена, коли дівчинка п’є чай з Капелюшником, дивними гостями та хробаками? Фінал кліпу – плід уяви чоловіка, який не в собі. Мене в дитинстві лякала ця казка, і її автора я уявляла десь так, як у фіналі кліпу.


Imagine Dragons – Natural

В одному дивному містечку був собі дивний будинок, куди скидали всю нечисть і одну нормальну живу дівчину. Опудало, хробаки, людина з довгими кінцівками, дивні люди, блимання світла, чувак, що закопує дівчину, моторошні танцюючі люди – повний мікс моментів, від яких не по собі.


Tiesto – Business

Дівчина вирішила оживити свого хлопця, щоби провести з ним вечір. Чарівна музика перетворює мертвого на зомбі й він танцює всю ніч разом з коханою. Попри те, що герой тут не зовсім живий, кліп не є стандартною жахалкою. Тут просто треба зацінити, як танцює зомбі.


The Horrors – Sheena is A Parasite

Малобюджетний кліп про одержиму дівчину. Вона багато сіпається, робить дивні рухи головою, її обличчя перетворюється на обличчя монстра, а з-під сукні вона випускає пташок. Уявляєте, цей кліп було заборонено на MTV у Великобританії


Thirty Seconds To Mars – The Kill

Музичний гурт приїздить до шикарного готелю, який чомусь пустує. Але згодом виявляється, що члени гурту там не самі, у готелі є таємничі мешканці і двійники відвідувачів. Атмосфера кліпу нагадує фільм «Сяйво».


Marylin Manson – The Beautiful People

Кліп з неприємною атмосферою. Дивні персонажі, шрами, протези, медичні інструменти – в поєднанні з хаотичною динамікою виглядає моторошно.


MGMT – Kids

Тут мені жаль дитину, яка знімалася в кліпі, через купу монстрів, що крутяться навколо малюка. А в кліпі просто показано дитячі страхи, коли малюки бояться незнайомців і невивчених місць довколишнього світу.


Bonobo – Kerala

Якщо ви витримаєте монтаж, в якому все сіпається, то зможете роздивитися містичний кліп. Якраз через монтаж не всі помічають дрібниці: левітуючий камінь; будівлю, що сама обертається; вм’ятину в стіні, що з’являється дивним чином. А ще там машина змінює колір, людина висить у повітрі, у іншої людини світяться очі. 


 

 

 

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: