Так.Це щось мені нагадує.Щось доісторичне.Щось,що ще пам'ятає первинний бульйон.Копошіння у високій папороті,чи блукання в густому тумані,де гігантські секвої.У ті часи ще й Бог,мабуть,не почав голитися.
А може це швидше поверхня планети?Там не залишилося нічого ні живого,ні мертвого.Лише гладка поверхня.Жодних сенсів і сподівання на будь-що.На одній із таких,навіть,сам Бог не дасть ради поставити каструлю на вогонь,щоб із неї потім повилазило все те,що ми зараз бачимо навкруги.Щось я сьогодні багато про Бога.
Тож,планета,чи не планета?
Ні.Все ж таки,не планета.
Швидше за все,це лиса голова товстуна,що вкривається крапельками поту,адже той тяжко працює,розрізаючи свою жертву на шматки,щоб потім потроху винести із дому у пакетах для сміття,які він...Все,все,все.Занесло трішки.
А що всередині у тій штуці?Можливо,чортик,як у табакерці.Я її розіб'ю,а він вискочить і вгризеться мені зубами у горлянку.Прямо у яремну вену.Ні.Дякую.
Трохи нагадує око мерця.Лише одне,бо друге виклювала ворона.Потім прийде лис і з'їсть його обличчя.Лис,що бігає під повнею місяця із пащею повною крові.
А,може бути таке,що там сховався Бог?Існує ж бог із машини.А бог із...?
Чи Бог мертвий?
Я спитав про це священника на сповіді.Він відповів,що Бог поміж нас.Я спитав,хіба йому подобається компанія всратих недоумків.Священник промовчав.
Ні.Там ні Бог,ні чорт.Там щось інше.
Можливо,там мікровсесвіт,а я буду тим,хто зруйнує його.Я не хочу ним бути.Я проти насильства.Допускаю лише,що б прострілював коліна поштарям,що приносять мені платіжки.І все.Клянуся.
Я пацифіст.
Тож,мікровсесвіт.
Або ж...Порожнеча.Така ж сама,як у мене на душі усі ці довгі роки.Пробував вішатися,але у двері подзвонив поштар і приніс платіжку за газ.Коли відкрив її,захотілося ще й застрелитися.
Чорт забирай!А якщо там нова платіжка за газ!
Ні.Я точно не буду снідати тим вареним яєчком сьогодні.
Знаю,що минулого разу було так само із німецькими ковбасками на вечерю.